- 4-6 глави кромид лук,
- 1 малък картоф,
- 400 г зелен фасул от консерва,
- 1 скилидка чесън,
- 125 г ситно нарязан сварен спанак,
- 2 с. л. обезмаслено кисело мляко,
- 1 ч. л. дижонска горчица,
- 1/4 ч. л. сол,
- 1/4 ч. л. настъргано индийско орехче,
- 2 с. л. галета,
- зелена салата за сервиране
Картофът се нарязва на кубчета по 1 см, фасулът се отцежда, чесънът се счуква с малко сол. Лукът се обелва и внимателно се отрязва капаче откъм корена. Вари се с картофа в гореща вода 6 мин. Отцеждат се и картофът се отделя в купа. Лукът се издълбава с лъжичка или се изважда с пръсти вътрешността, като се оставят двете външни люспи. 1/3 от вътрешността на лука се нарязва на ситно и се слага в купата със сварения картоф. Прибавят се половината зелен фасул, чесънът и спанакът и се разбърква. Останалата част от вътрешността на лука се смачква с киселото мляко, горчицата, солта и индийското орехче. Смесва се със спанака и картофа и се напълват главите лук. Нареждат се в намазана с олио тавичка, поръсват се с галета и се пекат 25 мин в предварително загрята до 200 градуса фурна. Сервират се със зелена салата.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар