Салата от скариди и царевица
- Жълтък,
- 1 с. л. лимонов сок,
- 1/2 с. л. дижонска горчица (или друга по избор),
- 2 с. л. нискомаслено кисело мляко,
- с. л. нарязани пера от зелен лук,
- 2 с. л. нарязан копър,
- 1 с. л. нарязана главичка от зелен лук,
- 12 замразени скариди,
- 175 г прясна или замразена царевица,
- 2 с. л. зехтин
Скаридите се размразяват и се сваряват. Слагат се в подходящ
за сервиране съд и се прибавя царевицата. Жълтъкът се разбива със зехтина,
лимоновия сок и горчицата. Прибавя се киселото мляко, след това подправките и
лукът. Смесва се със скаридите и царевицата и се разбърква.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар