петък, 12 април 2013 г.

Салата от скариди и царевица


Салата от скариди и царевица

  • Жълтък, 
  • 1 с. л. лимонов сок, 
  • 1/2 с. л. дижонска горчица (или друга по избор),
  • 2 с. л. нискомаслено кисело мляко,
  •  с. л. нарязани пера от зелен лук, 
  • 2 с. л. нарязан копър,
  • 1 с. л. нарязана главичка от зелен лук, 
  • 12 замразени скариди, 
  • 175 г прясна или замразена царевица, 
  • 2 с. л. зехтин


Скаридите се размразяват и се сваряват. Слагат се в подходящ за сервиране съд и се прибавя царевицата. Жъл­тъкът се разбива със зехтина, лимоновия сок и горчицата. Прибавя се киселото мляко, след това подправките и лукът. Смесва се със скаридите и царевицата и се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар