събота, 27 април 2013 г.

Печена скумрия по марокански


  • 2 с. л. зехтин, 
  • 2 с. л. ситно нарязан пресен кориандър, 
  • 1 ч. л. ситно нарязани листа от мента, 
  • сокът от 1 лимон, 
  • 1/2 ч. л. чили на прах или лют червен пипер, 
  • 1/2 ч. л. сладък червен пипер, 
  • 1 ч. л стрит изсушен кориандър, 
  • 4 скилидки счукан чесън, 
  • 1/2 ч. л. черен пипер, 
  • 4 филета скумрия по 350 г всяко, 
  • 4 с. л. нискомаслено кисело мляко


Смесват се зехтинът, нарязаният кориандър, ментата, лимоновият сок, чилито, червеният пипер, стритият кори­андър, чесънът и черният пипер. Рибните филета се слагат в получената марината и престояват 30 мин, като се об­ръщат от време на време. фурната се затопля предвари­телно до 180 градуса. Рибата се слага в тавичка заедно с маринатата, сипват се 125 мл вода и се кипва. Прехвърля се във фурната и се пече 12-15 мин. Изважда се от фурната и се поддържа топла. Отцеждат се соковете от готвенето и се прибавя киселото мляко. Затопля се, подправя се с че­рен пипер и се залива рибата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар