- 2 с. л. зехтин,
- 2 с. л. ситно нарязан пресен кориандър,
- 1 ч. л. ситно нарязани листа от мента,
- сокът от 1 лимон,
- 1/2 ч. л. чили на прах или лют червен пипер,
- 1/2 ч. л. сладък червен пипер,
- 1 ч. л стрит изсушен кориандър,
- 4 скилидки счукан чесън,
- 1/2 ч. л. черен пипер,
- 4 филета скумрия по 350 г всяко,
- 4 с. л. нискомаслено кисело мляко
Смесват се зехтинът, нарязаният кориандър, ментата, лимоновият сок, чилито, червеният пипер, стритият кориандър, чесънът и черният пипер. Рибните филета се слагат в получената марината и престояват 30 мин, като се обръщат от време на време. фурната се затопля предварително до 180 градуса. Рибата се слага в тавичка заедно с маринатата, сипват се 125 мл вода и се кипва. Прехвърля се във фурната и се пече 12-15 мин. Изважда се от фурната и се поддържа топла. Отцеждат се соковете от готвенето и се прибавя киселото мляко. Затопля се, подправя се с черен пипер и се залива рибата.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар