- Пилешки кости,
- 1 глава едро нарязан лук,
- 1 едро нарязан морков,
- 1 стрък едро нарязана целина,
- 1 дафинов лист,
- 6 зърна черен пипер,
- 1 шепа нарязан магданоз,
- 1,5 л вода
Продуктите се слагат в дълбока тенджера, така че водата да
ги покрива. Кипва се. Огънят се намалява и тенджерата се оставя на слаб огън
отхлупена за 1 1/2 часа, като се отстранява мазнината (пяната) от повърхността,
за да остане бульонът бистър. Бульонът се прецежда и се охлажда. Изсипва се в
подходящ съд и се съхранява в хладилник до 3 дни или се замразява до момента
на употреба.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар