петък, 12 април 2013 г.

Чеснова супа


Чеснова супа

  • 5 скилидки чесън, 
  • 25 г тънко нарязан нетлъст бекон (по Желание), 
  • 1 тънко нарязано червено люто чушле, 
  • 1 глава кромид лук, 
  • 1 ч. л. листа от мащерка, 
  • 1 с. л. зехтин, 
  • 4 филии пълнозърнест хляб без кората, 
  • 1/2 ч. л. червен пипер, 
  • 600 мл пилешки бульон, 
  • черен пипер на вкус


Скилидките чесън се нарязват на тънки филийки. Лукът се почиства и се нарязва на тънки полумесеци. В подходяща тенджера се загрява зехтинът и се запържват чесънът, беконът (ако се използва), лютото чушле и мащерката. Хлябът се нарязва на малки кубчета и се прибавя заедно с червения пипер и бульона. Кипва се и се оставя на огъня 10 мин, като се бърка от време на време, докато хлябът сгъс­ти супата. Подправя се с черен пипер на вкус и ако е необ­ходимо, се досолява (ако бульонът не е достатъчно солен).

Няма коментари:

Публикуване на коментар