Чеснова супа
- 5 скилидки чесън,
- 25 г тънко нарязан нетлъст бекон (по Желание),
- 1 тънко нарязано червено люто чушле,
- 1 глава кромид лук,
- 1 ч. л. листа от мащерка,
- 1 с. л. зехтин,
- 4 филии пълнозърнест хляб без кората,
- 1/2 ч. л. червен пипер,
- 600 мл пилешки бульон,
- черен пипер на вкус
Скилидките
чесън се нарязват на тънки филийки. Лукът се почиства и се нарязва на тънки
полумесеци. В подходяща тенджера се загрява зехтинът и се запържват чесънът,
беконът (ако се използва), лютото чушле и мащерката. Хлябът се нарязва на малки
кубчета и се прибавя заедно с червения пипер и бульона. Кипва се и се оставя на
огъня 10 мин, като се бърка от време на време, докато хлябът сгъсти супата.
Подправя се с черен пипер на вкус и ако е необходимо, се досолява (ако
бульонът не е достатъчно солен).
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар