- 500 г узрели домати,
- 1 глава кромид лук,
- 1 скилидка ситно нарязан чесън,
- 1 морков,
- 1 малка главичка целина,
- няколко листа босилек,
- няколко коренчета магданоз,
- 1 ч. л. брашно,
- с. л. олио,
- 1 чаша бульон,
- сол и червен пипер на вкус
Лукът, морковите и целината се почистват, измиват и нарязват на едри парчета. Задушават се в олиото с чесъна. Прибавят се последователно брашното, нарязаните домати и бульонът и се вари до омекване на зеленчуците. Прет- рива се през гевгир и се подправя със сол и червен пипер на вкус. Поръсва се със ситно нарязаните листа босилек. По желание коренчетата магданоз може да се настържат и да се прибавят накрая заедно с босилека.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар