петък, 26 април 2013 г.

Пикантен доматен сос


  • 500 г узрели домати, 
  • 1 глава кромид лук, 
  • 1 скилидка ситно нарязан чесън, 
  • 1 морков, 
  • 1 малка главичка целина, 
  • няколко листа босилек, 
  • няколко коренчета магданоз,
  • 1 ч. л. брашно,
  •  с. л. олио, 
  • 1 чаша бульон,
  •  сол и червен пипер на вкус
Лукът, морковите и целината се почистват, измиват и нарязват на едри парчета. Задушават се в олиото с чесъна. Прибавят се последователно брашното, нарязаните дома­ти и бульонът и се вари до омекване на зеленчуците. Прет- рива се през гевгир и се подправя със сол и червен пипер на вкус. Поръсва се със ситно нарязаните листа босилек. По желание коренчетата магданоз може да се настържат и да се прибавят накрая заедно с босилека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар